10. jan, 2014

På rätt sida

Ser man tillbaka så är det ganska länge sedan som sommaren övergick i höst. Även om december är en månad där glädjen och ljuset gör vår tillvaro härlig så känns det ändå skönt när vi nu kommit några dagar in i januari. En känsla av att vi är på rätt sida infinner sig. Januari är en brytpunkt som ger hopp om en kommande sommar.
Nu blir det bara ljusare och även om det tar ett tag innan vi kan se den första tussilagon i dikesrenen så känner jag ändå med tillförsikt att den finns där någonstans.
Jag var nere på landet i veckan och vattnade de växter som står innomhus för övervintring. Allt ser så här långt bra ut. Det som väcker mitt intresse mest just nu är att se om Lotusnäckrosen jag sådde förra sommaren kommer att klara vintervilan i gästhuset.
Lite oro finns för allt regn vi fått hittills under senhösten och vintern. Är det något som de flesta växter inte vill ha vid den här tiden på året så är det regn. Men man får glädjas åt att det finns vintergröna växter i trädgården som trivs när regnet strilar och det är sex plusgrader.