20. okt, 2014

Vintervila

Hösten har kommit och med den de gråkalla, regniga och dimmig dagarna som vi ofta förknippar med hösten. De ljusa dagarna med hög, klar luft och glödande höstlöv lyser just nu med sin frånvaro. Men det finns ändå en tjusning när höstlöven faller i cirklar runt träden och de nakna mörka grenarna sträcker sig mot himlen och bildar vackra grafiska mönster. I trädgården har växterna gått i en behövlig vintervila efter en lång och härlig sommar.
Nu har växterna som inte klarar vintern ute fått sin vintervila i hallen i sommarhuset. Det är ett ganska gediget arbete när alla växter som inte klarar av att övervintra ute måste tas in. Det är ett 30-tal pelargoner, 56 kaktusar och succulenter, 5 stora (2,5 meter höga träd) potatisblommor och 2 st något mindre, agapanthus 5 krukor varav 2 st är riktigt stora.
Vi har även 5 syddracena som är ganska yviga och därför tar stor plats. Utöver det uppräknade finns ytterligare ett antal växter. Att fylla hallen på 12 kvadratmeter och alla fönsterbänkar är inga problem. Nu kan både växterna och vi, nöjda och glada invänta vintern. Bilden är en fruktkropp från Kobrakallan.