25. feb, 2015

Nu börjar det våras

Underbart!!! Efter en mörk och ganska trist vinter sticker nu snödropparna upp som små ljuspunkter i tillvaron. Idag har det verkligen varit vårlikt med en sol strålande från en klar himmel och med en värme som kändes i både kropp och själ. Det börjar klia i fingrarna med att få röja i trädgården men tyvärr är det nog så att det är i tidigaste laget. Det är minst en veckas arbete innan trädgården börjar se ut som en trädgård igen. Men oj så trevligt det ska bli att få gräva med händerna i myllan igen...

4. jan, 2015

Början av 2015 liknar 2014

Bilden är tagen i början av januari 2014 men skulle lika gärna kunna varit tagen i år. Början på det nya året liknar till stor del förra året. Gröna gräsmattor som möjligen kan ha inslag av lite frost. Men den vita snön lyser med sin frånvaro. Inte för att det gör så mycket för min egen del då jag inte är någon vän av vinter. Vintern består till stor del av en transportsträcka i väntan på våren. På tal om våren så är de första lökarna inhandlade från Bulbs.se. Jag har tidigare köpt trädliljor och de verkar trivas hos oss så nu har det blivit en ny beställning med bland annat vita Zambesi som ska planteras i en rabatt på baksidan som inte är en helt vit rabatt men som har stora inslag av vitt. Trädliljorna blir cirka två meter höga och är stadiga för både blåst och regn.

17. dec, 2014

Ur led är tiden

En vecka före jul blommar fortfarande Cyklamen i rabatterna här hemma i Linköping och som vädret ser ut just nu kommer
de att fortsätta blomma. Eftersom jag inte är någon vän av kyla, snö och slask kan det för min del få fortsätta. Möjligen skulle det kunna komma snö till Julafton så att den blir vit inte minst till glädje för barnen och tomten. Att som tomte åka runt med släden och renar i gråkallt och regnigt väder som vi har för närvarande kan inte vara roligt. Lite snö till Jul skulle därför inte vara fel.

24. nov, 2014

Att bygga damm vid 92 års ålderBlogg

Tidigt i höstas när pappa fylde 92 år och vi barn firade hans födelsedag var vi i Falerum och åt lunch tillsammans. Han började då tala om sina planer att bygga en damm. Jag föreslog då att vi skulle anlita en grävare för att gräva hålet. Något som han direkt avfärdade med att den kunde han gräva själv. När vi talades vid på telefon i början av hösten hade han råkat på en stor sten vid grävningen vilket han löste genom att elda på den så att den blev varm och sedan slå sönder den med slägga.
Jag hälsade på pappa för ett tag sedan för att se hur dammplanerna fortskrider. Dammen blir 3,5 x 2,5 meter och 1 meter djup. Förmodligen kommer det att bli ett vattenfall i bakkanten av dammen. Ett vattenfall skulle han kunna se från sitt köksfönster och det är dessutom en fördel med vattenfall då inte näckrosorna gillar när det stänker för mycket på bladen. Näckrosorna kan då planteras i framkant. För näckrosor finns med i hans planer. Vid besöket visade det sig att dammen är färdig så att det är bara att invänta våren för att lägga matta och dammduken.

18. nov, 2014

Gråkallt

November – kall, trist och grå. Solen har lyst med sin frånvaro så här långt i november. Rekord skallar många men enligt SMHI var det värre 1963. Oavsett hur det är med den saken så har man i alla fall inte slitit på solglasögonen. På tal om SMHI så beror det gråa vädret på att vi har ett högtryck som har placerat sig över södra delarna av Sverige. Men vid högtryck brukar det vara fint väder säger den som har upplevt en svensk sommar. Men högtryck vid den här tiden på året uppför sig inte riktigt på samma sätt. Hösten för med sig dimma på nätterna och det är den dimman som aldrig hinner lätta utan ligger kvar dygnet runt. Dimmolnen ligger dessutom så lågt att man måste niga för att inte hamna med huvudet i molnen trots att jag är ganska kort i växten. Men ovanför de grå molnen finns ändå solen. Ha tålamod, snart vänder det igen och vi kan åter börja drömma om våren.