1. okt, 2015

Hösten

Med ett visst vemod och en fantastisk färgprakt intar hösten nu sin plats i vår tidräkning. Det känns lite svårt när allt det vackra förgörs och så småningom blir till jord igen. Men man kan ännu njuta i det lilla. Kryp intill det som nu är på väg att förgöras och njut av förgängelsen. Även i det knastrigt torra finns många gånger någonting vackert att se. Det gäller bara att vara uppmärksam.
Ett 90-tal växter har nu fått sin tillfälliga vinterplats i hallen på sommarhuset. Ett 40-tal kaktusar breder ut sig på fönsterbrädorna. Vintertäckningen i trädgården får vänta tills i mitten av oktober för att växterna ska hinna mogna av i största möjliga utsträckning.
Hösten är inte min grej, den är visserligen vacker med naturen målad i varma härliga färger men med hösten kommer också mörker och ruskväder vilket inte är lika trevligt. Dock finns en del att se fram emot då det ganska snart stundar en resa till Kuba som ska bli intressant innan Kuba blir alltför amerikaniserat. Det har blivit tätt mellan resorna i år då även en Dubai-resa är inplanerad senare i höst.